Φωτογραφία Δημοτικού Δηλεσίου

Φωτογραφία Δημοτικού Δηλεσίου
Ο προαύλιος χώρος μας

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ !

Καλώς ήρθατε!

Σκοπός της δημιουργίας του ιστολογίου (BLOG) του Συλλόγου μας είναι η διαρκής και πληρέστερη ενημέρωση των γονέων και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, σε θέματα που αφορούν τις ενέργειες του συλλόγου, το σχολείο, τα παιδιά μας και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Επίσκεψη των μαθητών της 5ης & 6ης τάξης στο "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ"

Tην Πέμπτη 11 Απριλίου και την Παρασκευή 12 Απριλίου επισκέφθηκαν, το "Οικονομικό Μουσείο", η πέμπτη (Ε1, Ε2) και η έκτη (ΣΤ'1, ΣΤ'2) τάξη του Δημοτικού Σχολείου Δηλεσίου.

Το “Oικονομικό Μουσείο” δημιουργήθηκε το 1992 από προσωπικές συλλογές των κ. Εμμ. Τσικογιαννόπουλου, κας Αικ. Περήφανου και κας Μελίνας Τσικογιαννοπούλου και αποτελεί σήμερα ένα πλήρως οργανωμένο Μουσείο ως ιδιωτική συλλογή.  Είναι το πρώτο και μοναδικό Μουσείο για την Οικονομία. 

Σε όλες τις ενότητες, εκθέτονται ιστορικά ντοκουμέντα, έγγραφα, βιβλία, νομίσματα, μετοχές, ομόλογα, σκεύη, εργαλεία, ορυκτά, διάφορα προϊόντα, διάφορα αντικείμενα, λαογραφικά, παραδοσιακά επαγγέλματα, έργα τέχνης κ.α.  
 

Το πρόγραμμα είχε ως εξής:
  • Το κάθε τμήμα παρακολουθούσε, στην αίθουσα του Μουσείου, την παρουσίαση της έννοιας της Οικονομίας και των 16 ενοτήτων των εκθεμάτων για 1/2 περίπου ώρα.
  • Στη συνέχεια για άλλη 1/2 ώρα είχανε την ξενάγηση στο χώρο και σε συγκεκριμένα εκθέματα του Μουσείου.
  • Τέλος, το τελευταίο μισάωρο παίζανε ένα παιχνίδι χωρισμένοι σε ομάδες !!! Ξενάγηση στο χώρο του Οικονομικού Μουσείου

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου