Φωτογραφία Δημοτικού Δηλεσίου

Φωτογραφία Δημοτικού Δηλεσίου
Ο προαύλιος χώρος μας

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ !

Καλώς ήρθατε!

Σκοπός της δημιουργίας του ιστολογίου (BLOG) του Συλλόγου μας είναι η διαρκής και πληρέστερη ενημέρωση των γονέων και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, σε θέματα που αφορούν τις ενέργειες του συλλόγου, το σχολείο, τα παιδιά μας και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Διεξαγωγή 1ης Γενικής Συνέλευσης των Μελών του ΣυλλόγουΑγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, χθες Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 6.30μ.μ. διεξήχθη η 1η Γενική Συνέλευση των μελών Γονέων και Κηδεμόνων. Παρευρέθηκαν περίπου 40 γονείς και κηδεμόνες και τα θέματα που μας απασχόλησαν ήταν τα εξής:
1. Γνωριμία των γονέων της Α΄ τάξης µε το ∆.Σ. του συλλόγου.
2. Ενημέρωση οικονοµικών – συνδροµές & Απολογισμός δράσεων Δ.Σ. του έτους 2013-2014.
3. Δήλωση ενδιαφέροντος για τις εκλογές που θα διεξαχθούν την Άνοιξη για την ψήφιση του  
    νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
4. Προγραμματισμός και διοργάνωση δράσεων του Δ.Σ. για το σχολικό έτος 2014-2015.

Επίσης, προτάθηκε η διοργάνωση ημερήσιας εκδρομής, από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, στις 6 Δεκεμβρίου 2014 στο «Μύλο των Ξωτικών» στα Τρίκαλα, όπου θα ενημερωθείτε αναλυτικά για το κόστος και την οργάνωση την επόμενη εβδομάδα.
 Σε σχέση με το τέταρτο θέμα προέκυψαν, από τους γονείς (καταγράφτηκαν στα πρακτικά του συλλόγου), και συζητήθηκαν τα εξής:

  1. Σοβαρό πρόβλημα με τον οδηγό του λεωφορείου ΚΤΕΛ (7) όπου οδηγεί με ανοιχτές πόρτες. Υπάρχουν περιστατικά βίας (καβγάδες), αλλά και όρθια παιδιά, μέσα στο λεωφορείο. Υπήρξε και παιδί που έπεσε από το λεωφορείο όπως πήγε να κατέβει, εν κινήσει, λόγω της ανοιχτής πόρτας. Επίσης, αναφέρθηκε και απρεπής λεκτική συμπεριφορά από τον ίδιο.
  2. Τέθηκε θέμα ελλιπούς καθαριότητας του σχολείου και ειδικότερα για τις τουαλέτες.
  3. Υπήρξαν καταγγελίες γονέων για μη συμμόρφωση βίαιης συμπεριφοράς παιδιών, στα διαλλείματα, από τους Δασκάλους που εφημερεύουν στο προαύλιο.
  4. Αναφέρθηκε ότι η αίθουσα ένταξης είναι ακατάλληλη για τα παιδιά (και μη ασφαλής) και να γίνει αντικατάσταση με την αίθουσα των Δασκάλων.
  5. Αναφέρθηκε περιστατικό ενός εκπαιδευτικού του σχολείου μας με συμπεριφορά που θεωρήθηκε ως «βίαιη» προς κάποιο παιδί.

Ενημέρωση για τις πρώτες κινήσεις του Δ.Σ. :
·     Την επόμενη ημέρα 23/10/2014 ενημερώθηκε ο διευθυντής του σχολείου (κος Θωμάς Ζαχαρής), από το Δ.Σ. του συλλόγου,  για όλα τα ανωτέρω θέματα και οι εξελίξεις που είχαμε ήταν οι εξής:
o Επικοινώνησε κατ ιδίαν με τον υπεύθυνο κίνησης των ΚΤΕΛ και ανέφερε τις καταγγελίες γονέων και συλλόγου για τον συγκεκριμένο οδηγό λεωφορείου. Ο υπεύθυνος δεσμεύτηκε ό,τι από Δευτέρα, το λεωφορείο 7 με τον οδηγό του θα έχει αλλάξει-αντικατασταθεί και δεν θα τον ξαναέχουμε στη μεταφορά παιδιών.
o Ετοιμάζει ο Διευθυντής του σχολείου εναλλακτική λύση με την αίθουσα ένταξης των παιδιών, ώστε να χωράνε και περισσότερα. Η αίθουσα των δασκάλων δεν μπορεί να μετακινηθεί, για πολλούς λόγους, για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
o   Έχουν ήδη γίνει στο σύλλογο των δασκάλων προτάσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση περιστατικών βίας στο σχολείο, λόγω του ότι δεν προβλέπονται από τη νομοθεσία ποινές για παιδιά δημοτικού.
·     
    Επίσης, σαν σύλλογος ετοιμάσαμε επιστολή προς την Σχολική επιτροπή, με κοινοποίηση στον Δήμαρχο και αιτηθήκαμε όταν προκυρηχθούν 5μηνες θέσης στο Δημαρχείο να μας αποστείλουν 2 συνοδούς Λεωφορείων (κατά την προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών από το σχολείο)  και 1 καθαρίστρια με ωράριο 8.00 π.μ. – 12.00μ.μ. καθώς η σύμβαση της υπάρχουσας καθαρίστριας δεν καλύπτει τις ανάγκες του σχολείου. Αν αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει τροποποίηση της σύμβασης της υπάρχουσας καθαρίστριας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου